вторник, 14 августа 2012 г.

Новорічна ялинка — головна прикраса нашої святкової оселі. Купуємо, зберігаємо, прикрашаємо…

Новорічна ялинкаЯк прикрасити ялинку. Поради для зберігання живих ялинок та ідеї використання штучних

У кожному домі й у кожній родині всі з нетерпінням чекають на Новий рік, як символ радості, здійснення мрій, оновлення. Недарма під бій курантів всі дружно вимовляють: «З Новим роком! З новим щастям! »
І, звичайно ж, неможливо уявити собі новорічне свято без пухнастої красуні-ялинки.
Всім хочеться, щоб у цьому році домашня ялинка виглядала особливо красивою і модною.

Ви, шановний читачу, вже, напевно, вирішили, яка у вас буде ялинка: жива чи штучна, велика чи маленька. Також, вже знаєте, де її будете встановлювати: у центрі кімнати, щоб діти навколо неї водили хоровод, або, без хороводу, у кутку кімнати. Або поставите невеличку ялинку, на тумбочку, наприклад, або на стіл.
Може бути, у вашій оселі не так багато вільного місця, і ви просто прикріпите до стіни ялинкові гілочки, або спеціальну настінну ялинку.

У будь-якому випадку, яку б ялинку ви не обрали, це новорічне диво потрібно гарно прикрасити, щоб створити святковий настрій.

Отже, почнемо.

Жива ялинка
Ви заздалегідь, за кілька днів до встановлення, вибрали натуральну ялинку.
Тепер дуже важливо зберегти її свіженькою, щоб завчасно ваша красуня не відкинула голки.
Зберігайте її в холодному, неопалюваному приміщенні у відрі із спеціальним розчином або мокрим піском. Зробіть розчин з розрахунку: на 1 літр води - одна таблетка аспірину + 3-4 ложки цукру + щіпка солі. Зволожуйте пісок таким розчином, або опустіть у нього ялинку.
Але, перш за все - і це дуже важливо - освіжіть зріз стовбура дерева, а знизу, ділянку, заввишки 8-20 см (залежить від величини ялинки), очистіть від кори гострим ножем. Занурте деревце в розчин або чистий пісок глибше, так, щоб очищеної частини стовбура було не видно. Слідкуйте, щоб пісок не висихав і рівень води не знижувався, бо ялинка дуже багато «п'є».
Коли будете встановлювати ялинку в кімнаті, скористайтеся спеціальною ялинковою підставкою з ємністю для води або піску (є у продажу), або залиште її в цьому ж відрі, де зберігали, добре зміцнивши в ньому ялинку. Прикрийте і прикрасьте відро, не забуваючи регулярно поливати пісок цим розчином.

Ось ще рецепти «ялинкового» розчину.
• На 3 літри води - 5 г лимонної кислоти, 6 г желатину, 16 г товченої крейди.
• На відро води - 1 чайна ложечка «мочевини» - городнього добрива.
• У ємність підставки під ялинку, у воду, налиту туди, додайте 3-4 столових ложки гліцерину.
Розчин можна використовувати як самостійно, так і для поливу піску.
І не забувайте стежити, щоб рівень рідини або піску був вище очищеної від кори частини стовбура ялинки.
Додатково ялинку, вірніше - її голки, можна обприскувати з пульверизатора трохи відстояною водопровідною водою.

Штучна ялинка
Вибір штучної ялинки - це прояв турботи про екологію наших лісів, тому що для вирощування однієї півтораметрової лісової красуні потрібно цілих вісім років. Хто ще, крім нас, збереже багатство нашої планети ...
А штучних пухнастих красунь, абсолютно схожих на справжні, в наш час продається така велика кількість, що може задовольнити будь-який, навіть самий суворий, запит - і за ціною, і за якістю.
Більше того - якщо вибрати добротну і якісну штучну ялинку, то вона прослужить як мінімум, 7-10 років. Підрахували вже, напевно, в яку суму щороку обходиться натуральна ялинка (причому, з кожним роком вони все більше дорожчають - зрозуміло, чому - екологія ...)?

Наряджаємо ялинку
Мода на ялинки, вірніше, «ялинкова мода», виявляється, теж існує.
У цьому сезоні мода диктує залишатися вірними нестаріючої класики: традиційному поєднанню золотого і червоного кольорів.
Також залишаються в моді іграшки та прикраси синього кольору з золотом або кольором топленого молока.
Модно використання не більше 2-3-х різних кольорів і відтінків при прикрасі ялинки. Моноколір теж у моді.
Кульки модно поєднувати із зірочками, янголятами, бантиками, дзвіночками, бурульками.
Модним вважається прикрашати ялинку в кольори благородних металів - або золота, або срібла, не змішуючи їх.
Красиво і модно виглядають кулі, що висять на широких чи довгих атласних стрічках.
Модно і стильно виглядає ялинка, вся обвішана іграшками однакової форми, наприклад, кульками, бурульками, горішками, шишечками, бантиками. Або іграшками різної форми, але одного кольору.
Дуже модно вішати на ялинку таку величезну кількість іграшок, щоб зелень ялинки майже губилася на їх фоні.
Останній «писк» моди - це ефект засніженості ялинки. Робиться це просто: намазані канцелярським клеєм гілки посипаються натертим на тертушці пінопластом або великого помелу кухонною сіллю. Ще простіше - купити аерозоль зі штучним снігом, і розпорошити його на гілки ялинки. Найпростіший варіант: купити готову штучну ялинку з ефектом інею або снігу на голках - вже готову «до вживання».

І самим модним напрямком в індустрії ялинкової моди вважається, звичайно ж, креатив.
Все оригінальне, нестандартне і несподіване зараз на самому піку моди.
Не обмежуйте свою фантазію, дайте їй волю - і результат вийде вище очікувань!
Спробуйте прикрасити ялинку предметами, спочатку непридатними для цього, наприклад, комп'ютерними дискетами або компакт-дисками, канцелярським приладдям, предметами косметики і біжутерії, ювелірними виробами, врешті-решт - грошовими купюрами. Всі ці та інші предмети, які прийдуть вам у голову, для краси і блиску, можна обгорнути блискучими стрічками, фольгою, шматками тканини, мотузочками, кольоровим папером, і багато ще, чим. Головне, щоб це все виглядало свіжо, неординарно і екстравагантно.
Справжній бум переживають зараз вироби і прикраси, виготовлені із соломи. Вони, як би, символізують собою солом'яні ясла, в яких лежав Ісус.

І, звичайно ж, креативно і неповторно виглядають на ялинці всілякі дитячі вироби, виготовлені руками ваших дітей. Вони роблять ялинку незвичайно домашньою, затишною і безпосередньою.

Не важливо, яку ялинку вибирати, як її закріплювати і встановлювати, буде вона займати всю площу вашої кімнати, або тільки куточок, буде висіти гілочкою на стіні, або у вигляді сувеніра, маленького такого, стояти на столі.
Важливо інше - те, щоб новорічна ялинка обов'язково була присутня в оселі, і уособлювала собою радісну готовність до кращих змін, була символом нового позитиву в нашому житті.

Поради ледачим.
Якщо вам ліньки прикрашати ялинку, або не вистачає часу на цей ритуал, купіть собі таку ялинку, яка не вимагає прикрас, тому що сама по собі вже є прикрасою. Такі яскраві і блискучі ялинки бувають різного кольору: сріблясті, золотисті, зелені, сині, рожеві і т.д.
До речі, таке рішення зараз теж є модноим та ексклюзивним.
А головне - ніякої метушні, зате настрій створює СВЯТКОВИЙ!

Комментариев нет:

Отправить комментарий