понедельник, 23 июля 2012 г.

Якій бути нагороді? Виготовлення диплома для нагородження учасників і переможців фестивалів та конкурсів

Якій бути нагороді? Виготовлення диплома для нагородження учасників і переможців фестивалів та конкурсівУкраїно-німецький фестиваль «Арена дружби», для якого був зроблений цей диплом-приклад, відбувся в липні 2009 року в м. Обухові (Україна, Київська область). За посиланням Ви можете подивитися фоторепортаж про фестиваль : http://my-rainbowworld.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html

Серед моїх друзів багато талановитих дітей і дорослих, які досить часто беруть участь у фестивалях і конкурсах різного рівня. І ось що я помітила: як правило, організатори фестивалів взагалі не заморочуються з приводу дизайну дипломів. Користуються застарілими бланками, знаходять в інтернеті зразки і іноді друкують їх навіть на чорно-білому! принтері. Я не жартую! Так і є. В наше століття компів і принтерів заповнюють дипломи від руки!
Але ж для того, щоб отримати диплом, учасники конкурсів місяцями, а то й роками готуються. Та й потім Диплом або Грамота зберігаються з благоговінням і гордістю багато років. Чи треба говорити, що і виглядати ця нагорода повинна відповідно і для її створення потрібен дизайнер, який зробить диплом оригінальним, привабливим, не схожим на інші нагороди.
Можуть допомогти у створенні диплома професійний дизайнер або дизайн-студія. Все залежить від бюджету фестивалю.
Якщо ж бюджет маленький, то можна пошукати в інтернеті шаблони дипломів і хоча б трохи їх видозмінити, зробити оригінальними, неповторними, придумати логотіп, прикрасити декоративними елементами.
Найпростіший спосіб — вставити оригінальні фото. Це можуть бути фото міста, де проводиться конкурс, або фотографії учасників конкурсу, як у нашому прикладі.
Представлений Диплом зроблений в програмі Фотошоп з використанням Герба міста-організатора і фотографій учасників. Фестиваль тривав цілий тиждень і тому організатори встигли зробити фото.
Думаю, навіть через багато років дорослі вже учасники з задоволенням будуть дивитися на ці Дипломи і згадувати дитинство. Адже це не просто казенний папірець, а справжній душевний спогад про міжнародну зустріч і дитячої дружбу.

Майстер-клас: Дизайн диплома: Вчимося створювати оригінальний Диплом фестивалю або конкурсу

Комментариев нет:

Отправить комментарий